HERMAN, Senior Service Delivery Owner, KBC Group.

"Mentorschap is een wisselwerking, tweerichtingsverkeer. Als de mentee geen drive heeft, is er geen beginnen aan. Ik weet dat ik een sterke drive heb, maar Ugo heeft dat nog meer dan ik. Heel fijn om mee samen te werken. Wij waren een echt team, met concrete doelstellingen. En deze hebben we behaald. We zeiden altijd: "We will win" en dat is ook zo gebleken."

Ik heb Ugo niet tot veel verplicht, maar heb haar wel 100 sollicitaties vooropgesteld (lachen beiden). Na 5 maanden solliciteren, 90 uitgezonden CV's, is het gelukt: een job!

Ons geheim? "Plan Ugo" (lacht). Onze leuze: "bezint voor je begint", leidde tot een projectplan met duidelijke doelstellingen. Van voorbereiding tot uitvoering. Samen met Ugo heb ik een dashboard aangemaakt. We hebben beiden een drukke agenda. Zo konden we gemakkelijk onze vooruitgang en de gemaakte afspraken opvolgen.


UGO, HR-specialist uit Nigeria, naar België gekomen voor de liefde.

Herman geloofde in mij en vertrouwde erop dat ik zeker een job op niveau zou vinden. Dat inspireerde mij om door te zetten. 

Ik had geen netwerk in België, ik wist niet goed wat ik moest doen, waar ik moest gaan, maar Herman heeft mij geholpen door zijn professioneel netwerk open te stellen. Ik heb een paar interessante mensen ontmoet. Deze mensen hebben mij geholpen met mijn CV, met het oefenen van gesprekken en met veel suggesties.

Samen hebben we veel CV’s uitgestuurd: 34 negatieve antwoorden, 54 zonder reactie. Geen enkel interview gemist. Goed dat Herman er was om mij te steunen. Het is niet altijd gemakkelijk, het is soms zelfs ontmoedigend: je Nederlands is niet voldoende, je hebt geen ervaring in België. Herman focuste op mijn sterktes in plaats van mijn zwaktes. Dat was de kracht van onze samenwerking.

 

 

Het mentoringtraject van Ugo en Herman met Connect2Work duurde 5 maanden, tot Ugo werk vond op niveau van haar studies en interesses. Ugo en Herman houden sindsdien nog contact. Ugo wil op haar beurt haar ervaring delen met andere hoogopgeleide nieuwkomers als mentor van Connect2Work.

 

Connect2Work is steeds op zoek naar professionals die als mentor hun professionele ervaring met hoogopgeleide nieuwkomers willen delen. Contacteer ons gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

 

KUL-HIVA atlas VDAB AII ESF Vlaanderen Vlaanderen

Ga naar boven